Historie

Wie tegenwoordig de professionele studio van de O.Z.O. in Nijverdal ziet, kan zich nauwelijks voorstellen dat het in 1957, nu ruim zestig jaar geleden allemaal begon in een achterkamertje aan de Hexelerweg.
Daar startte onder voorzitterschap van de heer Wim ter Avest, de plaatselijke werkgroep van de Stichting Overijsselse Zieken Omroepen met drie vrijwilligers.

In de loop der jaren werd de werkgroep een zelfstandige stichting. Van de “studio” in een keet op een erf in de buurtschap Hexel verhuisde de OZO in 1960 naar de Kerkstraat. Daar kreeg men de beschikking over een volière die werd omgebouwd tot studio.

Het was voor de OZO een lange weg van “die studio”, alias volière, naar de huidige, technisch volledig ingerichte accommodatie aan de H.A. Hartholtstraat.
Het sobere houten hokje aan de Kerkstraat voldeed naarmate de ziekenomroep groeide, steeds minder.

In 1967 (bij het tienjarig bestaan) namen de plannen voor een nieuw te bouwen studio dan ook vaste vorm aan. Na een aantal goed geslaagde inzamelingsacties kon een zesentachtigjarige luisteraar onder het toeziend oog van voorzitter Wim ter Avest, op 29 mei 1968 de eerste spade in de grond steken voor de nieuwbouw.

Eind 1969 werd het gebouw in gebruik genomen, maar er moest nog zoveel gebeuren dat de studio pas 6 april 1978 werd geopend door H.K.H. Prinses Margriet.

Ontwikkeling OZO laatste jaren
In 2013 zijn een aantal medewerkers begonnen met het maken van een radioprogramma: Zorg in de Regio. Dit programma wordt wekelijks uitgezonden door radiozenders in de regio.
Deze uitzendingen vinden plaats via :

  • Radio 350 (Rijssen-Holten en omstreken)
  • Hofstreek FM (Delden, Goor, Markelo, Diepenheim en omstreken)
  • Regio FM (Hoge Hexel, Wierden, Enter en omstreken)
  • Radio A28FM Staphorst
  • AAFM Almelo

en heeft een grote luisterdichtheid.

In het programma komen onderwerpen aan bod die gerelateerd zijn aan de zorg.